Moet je je afspraken en notities in een
papieren agenda of digitaal vastleggen? Dat hangt helemaal van je eigen wensen af. Veel mensen houden afspraken en taken zowel digitaal als op papier bij, en daar zijn goede redenen voor.

Toen de digitale agenda zijn intrede deed voorspelden velen het einde van het papier. Echter is de papieren agenda nooit weggeweest en heeft zelfs een verrassende come-back gemaakt. Lees verder waarom!

Iedere professional maakt wel op een of andere manier van een digitale agenda. Google Calendar, Microsoft Outlook en Apple Calendar[OH1]  zijn bijna niet meer weg te denken. Vooral voor het delen van
afspraken, notities en taken zijn de digitale varianten erg handig.

Veel mensen vinden een papieren agenda echter overzichtelijker. Je hebt in één oogopslag de week in beeld. Wanneer je door je agenda bladert is het eenvoudiger om afspraken of notities terug te vinden. Daarnaast kun je op papier je eigen stijl en systeem van notities gebruiken, zoals pijltjes, cirkels, tekeningen of wat je ook maar prettig vind.

Een belangrijk voordeel is ook dat een papieren agenda de meeste privacy biedt. Deze kan niet gehackt worden en alle notities en aantekeningen zijn echt voor jezelf.

De papieren agenda is vaak ook praktisch, want als je aan de telefoon zit heb je vaak je digitale agenda ook aan je oor. Terwijl je aan het bellen bent is het eenvoudig om door je planning te bladeren en afspraken te noteren, zonder dat je de telefoon van je oor hoeft te maken. Op een later moment kun je dan de afspraken overnemen in de digitale agenda wanneer dat gewenst is.

Het nadeel van een papieren agenda is natuurlijk wel dat je deze extra moet meenemen, dus ook de afmeting van de agenda kan een rol in de keuze spelen.

Zowel de digitale als de papieren agenda zijn nuttige hulpmiddelen, waarbij iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Maar vaak worden ze ook samen gebruikt, omdat elk zijn eigen voor- en nadelen heeft.

 [OH1]Goed voor de SEO om deze te benoemen